Wie ben ik

Mijn naam is Anna Willemsen en ik ben geregistreerd GZ-psycholoog en relatie-en gezinstherapeut (systeemtherapeut).

In 1999 ben ik na mijn HBO-opleiding Pedagogiek gaan werken bij het Centrum voor Psychotherapie in Amsterdam als sociotherapeut. Hier behandelde ik mensen met persoonlijkheidsproblematiek en met angst- en eetstoornissen. Daarnaast studeerde ik aan de Universiteit van Maastricht waar ik in 2006 de studie Geestelijke Gezondheidkunde heb afgerond.

In 2007 startte ik als psycholoog bij de afdeling persoonlijkheidsstoornissen bij Altrecht, in Zeist. Daarna ging ik werken als psycholoog bij Molemann Mental Health, in Almere.  Hier werkte ik met individuele patiënten, en met relaties en gezinnen, vaak met zeer uiteenlopende en complexe psychische en psychiatrische klachten. Daarnaast volgde ik de opleiding  transculturele systeemtherapie opleiding bij het CTT in Amsterdam, en de postacademische opleiding tot Gezondheidszorg-psycholoog.

Sinds 2012 ben ik geregistreerd als systeemtherapeut, en sinds 2014 als GZ-psycholoog. Ook heb ik de basisopleiding EMDR gedaan (een effectieve behandeling van trauma) en de basis- en vervolgcursus MBT (een effectieve behandeling van mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis).

Vanaf 2017 werkte ik bij de Viersprong in Duivendrecht als systeemtherapeut/GZ-psycholoog bij de MBT-programma’s voor adolescenten en voor ambulante therapiegroepen (volwassenen).

Sinds 2019 ben ik dichter bij huis gaan werken. Ik werk nu met veel plezier als GZ-psycholoog en systeemtherapeut bij GGZ Centraal in Almere.

Registraties:

  • GZ-psycholoog BIG register
  • Relatie –en gezinstherapeut NVRG

gz-psycholoog relatie gezinstherapeut